Over Aquariumspeciaalzaak Utaka

Aquariumspeciaalzaak Utaka is gespecialiseerd in zeldzame vissen uit gebieden over de hele wereld. Er worden voornamelijk vissen verkocht uit Azië, West- en Centraal-Afrika en Zuid-Amerika. Naast de reguliere aanlevering van diverse groothandels in Nederland en daarbuiten, wordt regelmatig zelf geïmporteerd uit onder andere Centraal- en West-Afrika, het hele Amazonegebied, en de Indische Archipel. Er is iedere week wel iets nieuws en bijzonders te zien in de winkel. De meest zeldzame soorten zijn bij Utaka te krijgen, al dan niet met vindplaats.

 

Utaka kiest duidelijk voor het geven van eerlijk advies waarbij het welzijn van de dieren in hun nieuwe omgeving centraal staat. Daarom is er ook voor gekozen om geen vissen aan te bieden op beurzen en geen vissen te verkopen, die nooit in een aquarium zullen passen, zoals Roodstaartmeervallen, Arapaima's en zogenaamde haaimeervallen.

 

Een dagelijks bijgewerkte voorraadlijst op de website, een Facebookpagina, Twitter en een eigen Youtubekanaal zorgen ervoor dat de klanten op diverse manieren kennis kunnen nemen van het aanbod in de winkel. De Facebookpagina wordt tevens gebruikt om klanten van Utaka de gelegenheid te geven hun eigen aquaria te tonen en zo andere aquarianen te inspireren. Ook verschijnen hier en op Youtube regelmatig eigen foto's en filmpjes van de dieren in de winkel, zodat men overal kan zien wat er bij ons rondzwemt.